Specialist in LED verlichting

UNI-BRIGHT® is een innovatieve producent en distributeur van ledverlichting.

Het bedrijf maakt sinds 2018 deel uit van de PROLED GROUP. Het assortiment is zeer uitgebreid en ontworpen met oog voor design en technische precisie.
Onze focus ligt al meer dan 10 jaar op led-ontwikkelingen die toepassing vinden in projecten van:
• horeca
• boetieks en winkels
• kantoren
• villa’s, woningen en appartementen

In samenwerking met led-fabrikanten, die over de nodige patenten en licenties beschikken, kunnen we inspelen op de behoeften van onze klanten en de evoluties in de markt. Onze toestellen worden voortdurend aangepast volgens de recentste led-technologie. Dit resulteert in een groeiend en kwalitatief aanbod van ledarmaturen en slimme verlichtingsoplossingen.

UNI-BRIGHT

Belcrownlaan 13 Q

2100 Antwerpen

+32 (0)3 641 61 40

BTW BE 0431.540.033

LinkedIn

RPR Antwerpen, afdeling Antwerpen

Partner van elektro groothandel en lichtspeciaalzaak

Onze producten en expertise stellen wij ter beschikking van ons netwerk van elektro groothandels en lichtspeciaalzaken. Naast een ondersteuning op licht technisch vlak, bieden wij de nodige begeleiding bij het uitwerken van energie-efficiënte oplossingen en intelligente lichtsturingen.

In samenwerking met onze partners kiezen installateurs, architecten, interieur- en winkelinrichters, tuinaannemers en andere professionele gebruikers daarom om onze producten in hun projecten te verwerken.

Expertise en begeleiding

Een lichtplan moet voldoen aan de verschillende eisen voor een bepaalde ruimte en moet rekening houden met visueel comfort, energie-efficiëntie en persoonlijke voorkeuren.

Het technisch team helpt onze klanten bij de keuze van de verlichtingsapparatuur en bijhorende controle systemen. Als het gaat over verlichting in kantoorruimtes, verschillende lichtniveaus in leslokalen, dynamische winkelruimtes of sfeer in buitenruimtes, het technisch team kan u  begeleiden voor het juiste licht op de juiste plaats in te plannen.

Licentieovereenkomst met Signify

UNI-BRIGHT® heeft een licentie overeenkomst gesloten met Signify onder het EnabLED program, voor toegang tot ongeveer 3000 Signify patenten voor gebruik in haar led-armaturen en led-lampen. Het EnabLED program geeft toegang tot een groot aantal octrooien van Signify, Color Kinetics en TIR Systems om deze te gebruiken bij de ontwikkeling van onze producten.

Hierdoor zijn innovaties met betrekking tot nieuwe technologieën voor ons beschikbaar, gerelateerd aan basic LED control, optica en thermische aspecten.

Energie-efficiëntie

Met LED verlichting kan je heel wat energie besparen. Leds hebben een hoge lumen per watt verhouding, ze zetten elektriciteit efficiënt om naar licht. In vergelijking met een gloeilamp of halogeenlamp verbruikt een LED-lamp tot 90% minder energie.

Ook lichtsturing is een efficiënte manier om energie te besparen en te zorgen voor licht op de juiste plaats, op het juiste moment, in de juiste hoeveelheid. UNI-BRIGHT biedt lichtregeling voor uiteenlopende toepassingen.

Ecovriendelijk

De energie-efficiëntie en de lange levensduur zijn niet enkel de grootste voordelen van LED , ze zijn ook beter voor het milieu.

Doordat er veel minder stroom wordt verbruikt draagt LED bij tot het verminderen van CO2 uitstoot. Als iedereen zou omschakelen op LED verlichting zouden we met zijn allen de CO2 uitstoot drastisch kunnen verminderen. Daarnaast bevatten ledlampen geen fluorescerend poeder, kwikdampen en andere gevaarlijke metalen zoals bij spaarlampen en TL-lampen. De lampen zijn volledig recycleerbaar.

Hebt u interesse in onze activiteiten?

Laat je gegevens achter