Artikel Exterio - UNI-BRIGHT

Lees hier het artikel: 

Professionele en architecturale verlichtingsoplossingen met hoogwaardige, innovatieve én duurzame LED verlichting

13/06/2024 - 14:10

Een zeer uitgebreid assortiment LED verlichting, ontworpen met oog voor design en technische precisie: met die insteek legt UNI-BRIGHT de focus op de ontwikkeling en distributie van innovatieve, plug & play-verlichtingsoplossingen voor horeca, boetieks en winkels, kantoren, villa’s, woningen, appartementen en industriële projecten, en dat zowel voor binnen als buiten. Naast een uitstekende service en ondersteuning op licht-technisch vlak, kan de klant ook rekenen op de nodige begeleiding bij het uitwerken van energie-efficiënte oplossingen en intelligente lichtsturingen.

Hoogwaardig en innovatief

UNI-BRIGHT is een Belgische producent en LED-specialist, opgericht in 1995 door Luc Hulselmans. In 2004 lanceerde UNI-BRIGHT haar eerste LED-reeks. Sinds 2018 maakt UNI-BRIGHT deel uit van PROLED GROUP. Samen vormen zij wereldwijd een one-stop shop voor professionele, hoogwaardige en innovatieve LED verlichting met een focus op sterke duurzame waarden. UNI-BRIGHT zet de behoeften van de klanten altijd voorop, terwijl het bedrijf ook de evoluties in de markt nauwlettend in het oog houdt. Het uitgebreide aanbod wordt voortdurend aangepast volgens de recentste LED-technologie, wat resulteert in een groeiend en kwalitatief aanbod aan verlichtingsoplossingen.

Personalisatie en advies

Het inspelen op de behoeften van de klant is vandaag ook in de verlichtingsmarkt een van de belangrijkste trends. Bij UNI-BRIGHT uit zich dat in gepersonaliseerde oplossingen en maatwerk. De technische specialisten bieden ondersteuning met doordacht advies op maat en schuiven alternatieve oplossingen naar voor waar nodig. Omdat elke buitenruimte uniek is, biedt UNI-BRIGHT maatoplossingen die aangepast kunnen worden aan de specifieke eisen van de klant, of het nu gaat om verlichting voor een privétuin, een openbaar park, een gebouw of een recreatiedomein.

Belangrijk hierbij is om telkens het onderscheid te maken tussen projecten voor privé- en openbare toepassingen: UNI-BRIGHT biedt een complete oplossing voor elke buitenruimte, zowel residentieel als projectmatig. Voor residentiële toepassingen kan de focus gelegd worden op de schoonheid van de tuin en de woning of kan er gekozen worden om bepaalde bomen en planten te accentueren met of zonder waterleven. Voor projectmatige toepassingen, zoals commerciële gebouwen, openbare parken, stedelijke ruimtes, sportvelden, of parken leent het gamma zich perfect voor het verlichten van paden, of waterpartijen, voor het creëren van een sfeer én het verhogen van de veiligheid.

Tuinverlichting UNI-BRIGHT

 

Nieuw en innovatief: Driveway & Flexway Linear

Of het nu om traditionele scenografie dan wel moeilijkere projecten gaat, waarbij architectuur creatief moet geaccentueerd worden: alles kan bij UNI-BRIGHT. Het brede assortiment aan buitenverlichting gaat van meer traditionele pinspots en grondspots over architecturale wandverlichting, grondverlichting en wallwashers tot onderwaterverlichting en high-end technische oplossingen. Niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk indien gewenst.

Nieuw en innovatief in de markt is de Driveway of Flexway Linear, een robuuste, stabiele constructie die speciaal ontworpen is voor buitentoepassingen. De Driveway Linear is uiterst geschikt voor zware toepassingen (zout water, solventen, …) en is overrijdbaar, wat het de perfecte keuze maakt voor opritten, parkeergarages en openbare ruimtes. De Flexway Linear vindt dan eerder zijn toepassing in organische en lineaire lichttoepassingen en is geschikt voor intensief voetgangersverkeer. Dit is dan weer de beste keuze voor openbare en privétoepassingen buitenshuis. Hier kan enorm creatief mee verlicht worden, aangezien de vorm van de constructie en het licht flexibel kan worden aangepast, van een cirkel tot een golfbeweging. Denk aan stedelijke omgevingen, zoals voet-of fietspaden, skateparken, speeltuinen of een stedelijke buitenfitness.

UNI-BRIGHT - Driveway & Flexway Linear

Duurzaam en energiebesparend

UNI-BRIGHT streeft naar hoogwaardige materialen en duurzame, energiezuinige ontwerpen. Alle verlichtingsoplossingen garanderen een lange levensduur. Bovendien blijft het bedrijf continu op zoek om de producten bestand te maken tegen de meest extreme omstandigheden. Een groot deel van de buitenverlichting is recent voorzien van een bijkomende 100% waterstop die een langdurige veilige aansluiting kan garanderen.

Hoe werkt het?

Op basis van een doordacht lichtplan dat moet voldoen aan de verschillende eisen voor een bepaalde (buiten)ruimte en rekening moet houden met de architectuur, visueel comfort, energie-efficiëntie en persoonlijke voorkeuren. Het technisch team helpt de klanten bij de keuze van de verlichting en bijhorende sturingssystemen met één doel voor ogen: het juiste licht op de juiste plaats.

Enkele projecten van UNI-BRIGHT

Red Star Line Museum Antwerpen

De verlichting van UNI-BRIGHT prijkt prominent in de iconische toren van het Red Star Line Museum in Antwerpen, een volledig verlicht en open bouwwerk. De continue blootstelling aan weer en wind vormde hier een echte uitdaging. Daarom viel de keuze op hoogkwalitatieve grondspots die in het plafond en de onderkant van de trap werden ingebouwd. Het resultaat is functioneel, esthetisch en op licht-technisch gebied een voltreffer.

UNI-BRIGHT - Red Star Line Museum

Kasteel Blauwhuis Izegem

Het gebruik van RGB wallwashers voor de gevelverlichting van het Kasteel Blauwhuis in Izegem biedt een veelzijdig instrument om de historische pracht te versterken, moderne technologie te integreren en een visueel spektakel te creëren dat het gebouw uit de duisternis laat springen. De verlichting is hier een creatieve tool om verhalen te vertellen, emoties op te roepen en een visuele dialoog aan te gaan met de toeschouwers.

UNI-BRIGHT - Kasteel Blauwhuis (www.blauwhuis.com)

Waterfront Waregem

Eén van de gebouwen van het unieke woonproject Waterfront te Waregem is uitgelicht met honderden meters aan flexibele LED-lijnen. De flexibele lijnen vormen naadloos de contouren van het rondvormige gebouw, waardoor de architectonische vorm wordt benadrukt en versterkt.

UNI-BRIGHT - Waterfront Waregem

Residentiële projecten

Ook op privé/residentieel vlak zijn er tal van voorbeelden zoals een privétuin en -gevel, waar de integratie van sfeervolle én kwalitatieve buitenverlichting in een tuinontwerp een absolute meerwaarde vormt. Een aangename sfeer bereik je door accenten en nuances te leggen in de buitenruimte. Het lichteffect op de bomen en tuinelementen brengt de gepaste gezelligheid. Het accentueren van een gevel biedt ’s avonds niet alleen extra veiligheid rondom je huis, maar zorgt ook voor creatieve sfeerzetting en accent op de gekozen architectuur.

UNI-BRIGHT - UNI-BRIGHT biedt heel wat oplossingen voor privétuinen

Bron: www.exterio.be/nl

Deel dit bericht

Hebt u interesse in onze activiteiten?

Laat je gegevens achter